TRIMMAAJA - KOULUTTAJA

                 ANNI PARTANEN

Heippa,

Olen Anni, 25-vuotias Nurmeksesta kotoisin oleva ja nykyinen siilinjärveläinen. Koirat ovat aina olleet osa elämääni lapsesta saakka. Äitini ja siskoni cairnterrierien kasvatuksen myötä, työskentely eläinten parissa tuntui omalta vaihtoehdolta. Sitä ennen kyllä ehdin työskennellä muutaman vuoden kampaajana omassa yrityksessä. Kampaajan ammatista trimmaajaksi tuntui luontevalta, koska sakset työvälineenä olivat jo entuudestaan tutut. Lapsuuden kotiini hankittiin ensimmäinen koira ollessani 4-vuotias. Sen jälkeen en ole elänyt päivääkään ilman koiraa.

Kiinnostukseni trimmausta kohtaan kasvoi kun kiertelin perheeni kanssa näyttelyitä ja aloin puunaamaan kasvatteja näyttelykehään. Pikkuhiljaa opettelin myös isommat nypinnät ja ensimmäiset saksi ja konetyöskentelyt tapahtuivat silloisen espanjanvesikoiramme turkkiin.

Eläintenhoidon ja trimmauksen ammattitutkinnon suoritin 2017 Amiedussa Helsingissä. Sen jälkeen aloin työskentelemään Helsingin koiratrimmaamolla, kunnes päätin muuttaa talven ajaksi Espanjaan. Perustin Espanjaan oman trimmaamon, jossa työskentelin reissuni ajan. Suomeen palattuani menin työskentelemään Siilinjärvelle trimmaajaksi Har-Min Farmi koirayritykseen. Siellä työskentelin lähes kahden vuoden ajan kunnes siirryin Saaran ja Karoliinan seuraksi Lux Pawsiin! Toimin myös trimmauksen ammattinäyttötutkintojen -arvijoijana.

Eläintenkouluttajan perusopinnot olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy :ssa vuonna 2016. Ensimmäiset koulutukset olen pitänyt kotipaikkakunnan koiraseuralla ollessani 16-vuotias, jossa toimin kouluttajana useamman vuoden ajan. Sen jälkeen olen pitänyt koirakoulutuksia toiminimellä ympäri Suomen. Olen pitänyt esimerkiksi agilitya, hihnakäyttäytymistä, rallytokoa, pentukursseja, arkitottelevaisuutta, noseworkia jne..

Tällä hetkellä minulla on 3- ja 8-vuotiaat bordercollienartut. Lisäksi minulla on 11-vuotias cairnterrrieri mummo. Molemmat vanhemmat koirat ovat jääneet jo kilpa-agilitysta eläkkeelle ja harrastelevat enää sillointällöin kevyttä agilitya omaksi iloksi. Nuorimman bordercollien kanssa kisaan ja harrastan agilityssa aktiivisesti. Lisäksi harrastamme myös rallytokoa, jäljestystä, paimennusta ja muita lajeja ilman suurempia tavoitteita.

Niin trimmauksessa, kuin kouluttajana, minulla on suuri intohimo kehittää kokoajan itseäni. Mikään työpäivä ei ole koskaan samanlainen, joka tekee tästä työstä todella mielenkiintoista. Minulle on tärkeintä asiakastyytyväisyys ja koirien kaunis kohtelu. Koulutustapani perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja pohjautuu käyttäytymistieteisiin. Kouluttajana huomioin jokaisen koiran yksilönä ja pyrin antamaan jokaiselle koulutuksissani henkilökohtaista ohjausta.

Minulla on kokemusta niin pienistä kuin suurista roduista. Trimmaan kaikkia koiria ammattitaidolla, nypittävistä ajeltaviin ja saksittaviin. Erikoisosaamistani on cairnterrierit ja westiet.

Nähdään koiramaisissa merkeissä!