Katse käpäliin!

23.03.2021

Kevättä kohti mennään, loska kelit ovat aivan nurkan takana! Koska viimeksi olet kurkannut miltä koirasi tassut näyttää? Tassut ovat koiran tärkein työkalu. Ne joutuvat kannattelemaan koko koiran painon sekä kestämään liikkumisesta aiheutuvan rasituksen, näin ollen tassu- ja kynsiongelmat kannattaa ottaa vakavasti ja ennaltaehkäistä ongelmia ajoissa pienillä asioilla!

Mitä varhemmin ongelmat havaitaan, sitä helpommin ne hoituvat. Ennaltaehkäisy on helpoin tapa - pelkästään tassukarvojen pitäminen lyhyenä sekä säännöllinen kynsienleikkuu ovat pieniä asioita, joilla pystyy vaikuttamaan tassujen kunnossa pysymiseen.

Liian pitkät kynnet aiheuttavat kipua ja pahimmassa tapauksessa erittäin kivuliaitakin asento muutoksia. Myös liian pitkät tai väärin kasvaneet kynnet repeävät tavallista helpommin. Kun taas tassukarvojen pitäminen lyhyenä nopeuttaa kuivumista ja ehkäisee lian kertymistä, eivätkä bakteerit ja sienet pääse niin herkästi riehaantumaan.

Pidetäänkö yhdessä huolta ystävän tassuista?      

Lux Pawsilla pidetään joka toinen viikko KYNSIRALLIT, jolloin kynsien leikkuu / hionta maksaa vain 5€/ koira! Seuraavan kerran kynsirallit järjestetään maanantaina 29.3 - aikoja on vielä vapaana. Voit varata ajan suoraan kätevästi kotisivujemme kautta tai soittaa Karoliinalle tai Annille! 

 Meiltä löytyy myös kattava tassuhuolto palvelu, jossa lyhennämme koirasi kynnet, poistamme turhat karvat anturoiden välistä ja tassusta sekä vahaamme anturat! 

Tässä kuvassa selkeästi ylipitkät kynnet

Samat kynnet leikattuna sekä hiottuna mahdollisimman lyhyeen mittaan, oikeamittainen kynsi ei ota maahan kiinni koiran seistessä.

Kumpi tassun pohja olisi sinusta mielyttävämpi kevään loskakeleille? Tassu terveyden ylläpitämisen lisäksi, on helpompi suorittaa säännöllinen tassu tarkastus vierasesineiden ja haavojen ja tulehdusten varalta kun karvat ovat lyhyet!