Mikä on pohjavillan poisto?

16.12.2020
Vaikka mennään kovasti joulua kohti, edelleen tehdään pohjavillan poistoja! Pohjavillan poisto on räätälöity palvelu tuplaturkkisille roduille esim. kleinspitz, harmaanorjanhirvikoira, samojedi, bernhardinkoira tms. joilla on pohjavilla.

Moni näiden rotujen omistaja huomaakin karvanlähtö aikaan kodin täyttyvän koiran karvasta! Myös kosteat kelit saavat villan helposti pahimmillaan huopaantumaan, jolloin koiran iho ei tunnu käteen silittäessä koiraa.

Huopaantunut pohjavilla ei anna ihon hengittää, ja voi esim. kesällä aiheuttaa helposti iho-ongelmia sekä kiristää ikävästi! Oikein huollettu tuplaturkki on sään kestävä, talvella lämmin ja kesällä viilentää.

Kummassa karvassa luulet koirasi viihtyvän paremmin?

Tuplaturkki kasteltuna
Tuplaturkki kasteltuna
Sama turkki pohjavillan poisto käsiteltynä
Sama turkki pohjavillan poisto käsiteltynä

Pohjavillan poisto on kolme vaiheinen operaatio - ensin koira pestään huolellisesti, aina ihoa myöten. Sen jälkeen siirrytään kuivaamaan koira tehokkaalla föönillä, joka liu'uttaa kuolleen pohjavillan pois ja selvittää yhdessä erikoiskarstan kanssa. Kuivauksen jälkeen koira harjataan ja kammataan läpi vielä kertaalleen.

Toimeenpiteessä villat jäävät salonkiin meidän huoleksi. Asiakkaiden kokemuksen mukaan oikein ajoitettuna pohjavillan poisto on pitänyt koiran karvat kurissa, sohva tai auto ei ole täynnä karvaa yhden pyörähdyksen jälkeen. Joskus pohjavillan poisto tehdään karvanlähdön alkuvaiheessa, jolloin se varsinaista boostaa karvanvaihtoa.

Pohjavillan poisto suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa vuodessa. Ajoitettuna yleensä kevääseen ja syksyyn. Pohjavillan poiston jälkeen iho hengittää ja turkki on ilmava! Tämä onkin yksi suosituimpia palveluitamme!