Miten valitsen koiralleni sopivan trimmaajan?

03.03.2021

Tämä on hyvä kysymys pohdiskeltavaksi. Trimmaus on hyvinpitkälti kädentaito laji, jokaisen jälki on aina vähän erilainen. Myöskin erilaiset koirat tarvitsevat erilaisen ihmisen. Trimmaus on kuitenkin suuri osa koiran hyvinvointia, varsinkin trimmattavilla roduilla. Huomaathan, että alla oleva lista on meidän mielipide! Jokainen saattaa painottaa eri asioita! 


1. Kiinnitä aina ensin huomiota trimmaamon siisteyteen, mitä paremman kierroksen saat trimmaamossa sen parempi! Tällöin hygienia asiat ovat kunnossa!


2. Paras tulos saadaan, kun sinä ja trimmaaja ymmärrätte toisianne, mitä halutaan ja mihin pyritään. Tyhmää kysymystä ei olekkaan olemassa puolin ja toisin.

 
3. Hyvä trimmaaja myös uskaltaa sanoa, jos osaaminen ei johonkin asiaan riitä ja ohjaa osaavammalle! 


4. Sinulla täytyy olla levollinen mieli tuodessasi koirasi trimmaukseen ja lähtiessäsi trimmauksesta.


5. Pidä hieman silmällä miten trimmaaja suhtautuu koiraasi ja miten koirasi suhtautuu trimmaajaan. Jokainen koira on yksilö niinkuin ihminenkin. Pehmeä, hieman epävarma koira vaatii erilaista kohtelua, kuin esimerkiksi joka asiaa rakastava tärpästikkeli! Trimmaamoon jääminen saattaa aina hieman jänskättää, mutta kotiin pitäisi lähteä hyvän tuulinen koira. 


6. Trimmaajasi osaa varata riittävästi aikaa juuri sinun koirallesi, kaikki ovat yksilöitä. On väärin vierittää päätös kuluvasta ajasta omistajan harteille, koska vain itse trimmaaja tietää oman työskentely tahtinsa. Varatessasi trimmausta et varmasti oleta koirasi jäävän kesken.


7. Tarkastele myös trimmaamon tiloja ja toimintatapoja, jotkut koirat vaativat rauhallisen ympäristön. Toiset eivät taas hätkähdä vaikka samassa tilassa olisi toinenkin koira. Valitse juuri sinun koirallesi sopiva ympäristö!


8.  Mitä enemmän trimmaaja kyselee koirastasi käytöksestä ja mahdollisista sairauksista / muutoksista sen parempi. Koiraasi osataan näin palvella paremmin ja ottaa yksilölliset tarpeet huomioon. Myös hyvä trimmaaja käyttää lopuksi pienen hetken kertoen miten hoitotoimenpide sujui, oliko huomioitavaa tms.


9. Trimmaajan täytyy tarkalleen tietää mitä käyttämänsä pesuaineet sisältää. Tuotteet pitäisi olla mahdollisimman hellävaraiset, puhtaaksi pesevät vailla turhia lisäaineita sekä myös hajustamaton vaihtoehto olisi hyvä tarjota. Pesu palvelun päätteeksi kotiin pitäisi aina lähteä oikeasti puhdas koira!


10. Trimmaajasi on koirasi turkinhoidon ammattilainen - häneltä sinun täytyisi saada parhaat neuvot koirasi turkinhoitoa koskevissa kysymyksissä.