TRIMMAAJA 

KAROLIINA RITANEN

Hei kaikki, olen Karoliina Ritanen Siilinjärvellä asuva 27-vuotias koiraharrastaja. Trimmaus ja turkinhoito on ollut kiinnostuksen kohteeni jo n. 12 vuoden ajan näyttely harrastukseni kautta. Olen aina ollut valmis kehittämään itseäni ja taitojani, jo pienestä pitäen tähän päivään asti. Tässä "ammatissa" ei ikinä ole täysin valmis. 

Ensimäiset kosketukset trimmaukseen ja turkinhoitoon pääsi syntymään vuonna 2003, kun perheeseemme saapui Tiina Närhi-Jääskeläisen (Afire's) kasvattama amerikancockerspanieli. Monta vuotta meni ihaillessa Tiinan taitavaa työtä, kunnes uskaltauduin itse harjoittelemaan Tiinan kanssa. 

Myöhemmin into ja palo turkinhoitoa ja trimmausta kohtaan veivät minut muutamaksi vuodeksi Merazure kenneliin, Merja Kämäräisen "kenneltytöksi". Siellä tuli opittua cockerspanielin trimmaus juurta myöten sekä siinä ohessa myös lemmikkitrimmejä ja nypintää. 

Myöhemmin elämääni 2008 vuodesta alkaen tulivat Chic Choix Lhasa apsot, Juha Kareksen tiukassa ja tinkimättömässä opissa tuli tutustuttua myös moneen eri rotuun ja näiden turkkien työstämiseen, sekä ihmiseen jotka ovat jakaneet omaa tiettoutaan oman rotunsa turkinhoidosta ja trimmauksesta. 

Viimeisimpänä 2019 alkoi reissut Norjaan Shyloch kenneliin opettelemaan kerrynterrierin oikeaoppista trimmausta Helge Kvivesenin johdolla. 

Super kiitollinen kaikille näille huikeille ihmisille, joista osa opastaa edelleen eteenpäin tänäkin päivänä. 

Vuosien aikana olen ollut tekemisissä useiden eri rotuisten koirien kanssa mm. Berninpaimenkoirasta cockerspanieliin, lhasa apsosta griffoniin, kerrystä bostoninterrieriin, estrellanvuoristokoirasta amerikan akitaan ja kaikkea siltä väliltä työskennellessäni ja hakiessani oppeja eri kasvattajilta. Koen tämän rikkautena, jo koiran käsittelyn takia. Minulla ei ole ongelma työskennellä pienen eikä suuren koirankaan kanssa. 

Tällä hetkellä kotonani majailee kerrynterrieri, bostoninterrieri, kingcharlesinspanieli sekä lhasa apsot. Olen koulutukseltani eläintenhoitaja, joten koirien hyvinvointi ja kaunis kohtelu on lähellä sydäntäni. Trimmaan ammattitaidolla kaikenrotuisia koiria leikattavista karvanlaaduista nypittäviin ja minulle on erityisen tärkeää saumaton yhteistyö sekä koiran että omistajan kanssa, sekä asiakastyytyväisyys. Tavoitteenani on edistää karvaisten ystäviemme hyvinvointia!

Trimmaus ja turkinhoito asioissa tavoitat minut numerosta - neuvon myös mielelläni: 0409635255 / info@luxpaws.fi