Lux Paws

TRIMMAAJA KAROLIINA RITANEN

"Minulle on erityisen tärkeää saumaton yhteistyö sekä koiran että omistajan kanssa, sekä asiakastyytyväisyys. Tavoitteenani on edistää karvaisten ystäviemme kokonaisvaltaista hyvinvointia! "

KAROLIINA RITANEN

  • ELÄINTENHOITAJA
  • AMMATTITRIMMAAJA
  • TRIMMAUS- / KOIRAPUOLEN OPETTAJA (YSAO)

Hei kaikki, olen Karoliina Ritanen Siilinjärvellä asuva 28-vuotias koiraharrastaja, yrittäjä Lux Pawsin takana. Trimmaus ja turkinhoito on ollut kiinnostuksen kohteeni jo n. 12 vuoden ajan näyttely harrastukseni kautta. Olen aina ollut valmis kehittämään itseäni ja taitojani, jo pienestä pitäen tähän päivään asti. Tässä ammatissa ei ikinä ole täysin valmis, siksi tänäkin päivänä tulee kuljettua kenneleissä ja koulutuksissa oppia hakemassa niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Olen koulutukseltani trimmaaja sekä eläintenhoitaja, joten koirien hyvinvointi ja kaunis kohtelu on lähellä sydäntäni. Trimmaan ammattitaidolla kaikenrotuisia koiria leikattavista karvanlaaduista nypittäviin ja pohjavillan poistot ovat yksi erikoistaitoni. Minulle on erityisen tärkeää saumaton yhteistyö sekä koiran että omistajan kanssa, sekä asiakastyytyväisyys. Tavoitteenani on edistää karvaisten ystäviemme hyvinvointia! 

 

Ensimäiset kosketukset trimmaukseen ja turkinhoitoon pääsi syntymään vuonna 2003, kun perheeseemme saapui Tiina Närhi-Jääskeläisen (Afire's) kasvattama amerikancockerspanieli. Monta vuotta meni ihaillessa Tiinan taitavaa työtä, kunnes uskaltauduin itse harjoittelemaan Tiinan kanssa. Myöhemmin into ja palo turkinhoitoa ja trimmausta kohtaan veivät minut muutamaksi vuodeksi Merazure kenneliin, Merja Kämäräisen "kenneltytöksi". Siellä tuli opittua cockerspanielin trimmaus juurta myöten sekä siinä ohessa myös lemmikkitrimmejä ja nypintää. Vuonna 2008 alkaen tulivat Chic Choix Lhasa apsot osaksi elämääni, Juha Kareksen tiukassa ja tinkimättömässä opissa tuli tutustuttua myös moneen eri rotuun ja näiden turkkien työstämiseen, sekä ihmiseen jotka ovat jakaneet omaa tietouttaan oman rotunsa turkinhoidosta ja trimmauksesta.

Viimeisimpänä 2019 alkoi reissut Norjaan Shyloch kenneliin opettelemaan kerrynterrierin oikeaoppista trimmausta Helge Kvivesenin johdolla.

Super kiitollinen kaikille näille huikeille ihmisille, joista osa opastaa edelleen eteenpäin tänäkin päivänä.

Vuosien aikana olen ollut tekemisissä useiden eri rotuisten koirien kanssa mm. Berninpaimenkoirasta cockerspanieliin, lhasa apsosta griffoniin, kerrystä bostoninterrieriin, estrellanvuoristokoirasta amerikan akitaan ja kaikkea siltä väliltä työskennellessäni ja hakiessani oppeja eri kasvattajilta. Koen tämän rikkautena, jo koiran käsittelyn takia. Minulla ei ole ongelma työskennellä pienen eikä suuren koirankaan kanssa. Tällä hetkellä kotonani majailee kerrynterrieri, bostoninterrieri, kingcharlesinspanieli sekä lhasa apsot.


Vankasta koiraharraste pohjasta huolimatta trimmaan myös kissoja.